Mikä partiomatka?

40 henkeä ympäri Suomen, pari ennakkotapaamista, varustehankintoja, porrastreenejä, kysymyksiä ja vastauksia… Vuosi aikaa valmistautua. Ja pian koittaa lähtö Suomen Partiolaisten kolmannelle partiomatkalle Nepaliin. Jännittävää!

Jakkiporukka koossa Helvetinjärvellä! Kuva: Jussi Karhunen

 

 

Prosessi alkoi osaltamme hieman vajaa vuosi sitten, partiomatkan johtajistolla jo vähän aiemmin. Avoimeen hakuun vastasi reilusti enemmän innokkaita partiomatkailijoita kuin paikkoja oli tarjolla. Viisas johtajistomme seuloi hakemuksista kaikki innokkaimmat, motivoituneimmat ja sopivimmat lähtijät ja niin matkavalmistelut saivat alkunsa.

Tapasimme koko porukalla ensimmäisen kerran jo alkuvuodesta. Tuolloin saimme tietää reissukaverimme sekä kattavan infopläjäyksen tulevasta matkasta. Treenivinkkejä, alustavia pakkauslistoja ja aikatauluja jaettiin jo tuolloin. Toisen kerran kokoonnuimme yhteen keväällä harjoitusvaelluksen merkeissä. Helvetinjärvi ei tarjonnut yhtä komeita vuoria kuin Nepalilla on tarjota, mutta sitäkin lumisemmat olosuhteet. Kolmas tapaaminen ajoittui sen verran lähelle lähtöä, että kaikki alkoi viimein konkretisoitua oikein kunnolla. Enää olisi aikaa viimeisille hankinnoille, rokotuksille ja viilauksille. Myös porukka alkoi tuntua jo ihanan tutulta. Miten loistavan porukan johtajisto onkaan osannut valita! Kaikki tulemme erilaisista taustoista eripuolilta Suomea. Ikäeroja löytyy toisilla enemmän ja toisilla vähemmän, mutta hyvin sovimme kaikki kahden- ja viidenkympin väliin. Toiset ovat matkailleet paljon, toisille matka on ensimmäisen Euroopan ulkopuolelle. Partiovuosia toisilla on muutamia, toisilla kymmeniä. Koossa on ainekset hyvään soppaan!

Haluamme tallentaa itselle muistiin tämän varmasti ikuisesti muistettavan partioreissun ja samalla jakaa kuulumisia ja parhaita vinkkejämme muille Nepaliin lähtijöille. Sitä varten on tämä blogi. Pysykäähän kuulolla, jatkoa seuraa!

Noora Virtanen, Kiteen Rajasamoojat
Kirjoittaja yhdistää mielellään kaksi lempiasiaansa, partion ja matkailun. Tämä on todettu hyväksi keinoksi toteuttaa pitkäaikaisia haaveitaan!

 

Suomen Partiolaisten kolmas partiomatka Nepaliin vie noin 40 vaeltajaa ja aikuista yhteiseen seikkailuun. Matka koostuu kahdesta osasta: vuoristovaelluksesta ja kehitysyhteistyötoiminnasta. Vaelluksen lisäksi matkalla tutustutaan Nepalin kulttuuriin mm. Kathmandussa sekä Nepalin partiotoimintaan. Keskeinen osa matkaa on myös kehitysyhteystyöllä. Nepal on Suomen ja Partiolaisten sekä muiden järjestöjen pitkäaikainen kumppanimaa.

Nepal 2018 -projekti löytyy myös Facebookista ja Instagramista.