Nepalin partiomatka on saavutettavissa myös kotilippukunnista käsin – Jakit karkaa! Oletteko valmiita?

Onneksi olkoon! Olet löytänyt ilmaisen matkalipun partiomatkalle Nepaliin. Lähdetkö soolomatkalle vai jakaisitko ilon ja keräät mukaan myös oman ryhmäsi?

Kansainvälisen partiotoiminnan kehittäminen on tärkeää ja ajankohtaista globalisoituvassa yhteiskunnassamme ja mahdollisuus kansainväliseen partioon tulisi olla mahdollista myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta pääse osallistumaan fyysisesti ulkomaille suuntautuville partiomatkoille.

SP:n Nepal 2018 -partiomatkan ohjeisprojektina valmistui Jakit karkaa! -ohjelmapaketti, jonka löydät täältä. Ohjelmapaketin tavoitteena on, että kv-toimintaan osallistumisen ja sen järjestämisen kynnys lippukunnissa madaltuisi, kun valmista ohjelmaa on suunniteltu helpostitoteutettavaksi kaikille ikäkausille. Tavoitteena on suomalaisten partiolaisten osallistaminen Nepal 2018-matkaan mahdollisimman laajasti ja sen myötä tietoisuuden lisääminen Suomen ja Nepalin partiolaisten välisestä kumppanuudesta. Jakit karkaa! -ohjelmapaketti tutustuttaa osallistujat nepalilaiseen kulttuuriin, luontoon, ruokaan ja haastaa kokeilemaan uusia asioita sekä kohottamaan kuntoaan.


Kurkistus ohjelmapaketin aktiviteetteihin

Jakit karkaa! -ohjelmapaketin some-aktiviteettien myötä vuorovaikutus Nepal 2018 -partiomatkalle lähteneiden partiolaisten kanssa on mahdollista. Erilaisia sosiaalisen median aktiviteetteja löydätte ohjelmapaketin sudenpentujen ja tarpojien aktiviteeteista.

Esimerkki ohjelmapaketin sudenpentuohjelman Nousu 7. Aktiviteetti 3. on #somehaaste, jossa ryhmän tehtävänä on suunnitella ja haastaa SP:n Nepal2018 -ryhmä johonkin matkallaan. Ryhmän tulee tietysti olla valmis tekemään sama haaste itse. Haasteesta julkaistaan kuva some:ssa ja tägätään @spnepal2018, niin vastaamme haasteeseen! Ja koska Instagram, kuten monet muutkin sosiaalisen median kanavat ovat oikeita ideoiden aarrearkkuja partio-ohjelman toteuttamisen kannalta, myös erilaisia tapoja toteuttaa Jakit karkaa! -aktiviteetteja kannattaa jakaa somessa ja poimia ideoita toisten lippukuntien toiminnasta. Matkan ja ohjelmapaketin viralliset hastagit ovat #jakitkarkaa #spnepal2018 #partiolaisetnepalissa

Pian ohjelmapaketin julkaisun jälkeen projektiryhmän korviin kantautui myös kyselyitä taitomerkin perään, mutta sellaisen toteuttamiseen nollabudjetilla sekä aikaresurssien puitteissa projektiryhmä ei valitettavasti taipunut. Tästä heitämmekin kanssajakeille haasteen suunnitella ja toteuttaa ryhmän oma ja mitä upein taitomerkin partiopaitaan. Minkälainen teidän ryhmän Jakit karkaa!-taitomerkki on?

Sisuryhmä matkalla Himalajalla kätevästi kotikaupungista

Yksi kokonaisen toimintavuoden ajaksi kv-matkalle Nepaliin lähtenyt ryhmä on Puput-sisuryhmä Porin Tulitikut ry:stä. Puput aloittivat matkansa elokuussa Nepal tutuksi-noususta ja tekevät Nepal-aiheisia aktiviteetteja syksyn mittaan yhteensä kuusi. Kevään kokousten aikana vuorelta on aika laskeutua aktiviteetteja tehden alas ja kevät huipentuu ryhmän hemmotteluretkeen, jolla rankasta reissusta rähjääntyneet jakit huolletaan ennen kesälaitumille kirmaamista. Pupujen vuoristomatkaa havainnollistamaan lippukunnan kolon, eli Stidin, seinämälle matkaa havainnollistamaan ilmestyi vuori (kuvassa), jota pitkin jakki kapuaa nousulta toiselle.

Syksyn aikana kokouksissa on etsitty Nepal maailmankartalta, täytetty Nepalin viisumi, puhdisistettu vettä (kuvat ylempänä) ja seuraavalla kerralla matkalaisten vatsat täyttyvät nepalilaisesta ruuasta. Hampaat irvessä ei tätäkään ohjelmaa ole tarkoitus tehdä ja me Puput kannustamme teitä olemaan rohkeasti luovia, karata halutessanne myös muiden ikäkausien aktiviteetteihin ja tekemään nepalinmatkasta juuri ryhmänne näköisen!

Eerika ”Eini” Väisänen
Kirjoittaja on tahattomasti porilaistunut sydäntamperelainen sisujohtaja ja Jakit karkaa! -projektiryhmän emojakki, joka pitää tärkeänä, että kansainvälinen partio on kaikkien saavutettavissa. Nepalissa Eini seikkailee vihreiden jakkien vartiossa.

Täältä löydät Jakit-karkaa ohjelmapaketin

Kuvat: Eerika Väisänen