Top 5 parhaat matkustussovellukset

Miten saada kaikki hyöty irti älypuhelimesta reissun päällä? Tässä vinkkimme parhaiksi sovelluksiksi, joihin kannattaa tutustua ennen minkä tahansa matkan alkamista:

 

Top 5 – hyödyllisimmät matkustussovellukset

 

  1. MAPS.ME (Android, iPhone)

Erittäin toimivaksi ja helppokäyttöiseksi todettu offline-karttasovellus. Kartat ladataan sovelluksen kautta puhelimen muistiin, ja tämän jälkeen ne ovat käytettävissä offline-tilassa eli internetyhteyttä ei vaadita. Karttoihin voi merkitä omia paikkoja, ja tekemällä tilin ne voi tallentaa itse karttapohjaan wiki-tyylisesti. Useimmat ravintolat, hotellit, nähtävyydet ynnä muut jo löytyvätkin erityisesti suosittujen kohteiden kartoista valmiiksi, joten sovelluksen avulla on helppo navigoida vaikka paikkoja ei olisikaan tallentanut itselleen muistiin etukäteen.

 

  1. CheckMyTrip (Android, iPhone)

Sovellus, johon tallennetaan matkan varausnumerolla lentojen tiedot. Sovelluksen avulla on helppo tarkistaa esimerkiksi terminaali- ja porttitiedot, matkatavaramääräykset, lentoon kuuluvat tarjoilut, e-lippunumerot sekä lentokoneen tiedot. Sovelluksesta löytyy myös tietoja lentokentästä ja matkakohteesta. Tukee kuitenkin vain Amadeus-matkanvarausjärjestelmällä tehtyjä varauksia.

 

  1. XE Currency (Android, iPhone)

Yksi niin niin monesta valuuttakurssinmuuntajasta, mutta hyvin edistynyt sellainen. Käyttölogiikka ei välttämättä ole ensituntumalta täysin intuitiivinen, mutta se kannattaa opetella, jonka jälkeen muuta sovellusta ei valuuttakurssien muuntamiseen tarvi. Sovelluksessa on luonnollisesti myös taskulaskin.

 

  1. Pocket (Android, iPhone)

Tämä sovellus on tarkoitettu nettisivujen tallentamiseen offline-tilassa. Erittäin hyödyllinen esimerkiksi matkustuskohteen wikitravel-sivun tai artikkeleiden tallentamiseen. Pocketista on olemassa myös selainlisäosa, ja luomalla tilin voi sivut lisätä omiin kirjanmerkkeihin selaimessa tietokoneella ja avata puhelimesta.  

 

  1. Googlemaps (Android, iPhone)

Silloin kun internetyhteys on käytettävissä, Googlemaps on paljon muutakin kuin karttasovellus. Sen “Explore” ominaisuudella löytää helposti lähimmät ruokakaupat ja muut palvelut, voi suunnitella matkat julkisilla ja yhtenä varsin hyödyllisenä ominaisuutena myös tilata taksin. Monessa maassa on käytössä Überin lisäksi omia taksisovelluksia, ja googlemapsista tämän tiedon saa nopeasti selville. Lisäksi selainsovelluksella voi tallentaa kohteita ja reittejä omiksi kokonaisuuksikseen, ja näin säästää reissulla googlaamisen vaivan kun paikat ovat tallennettuna omalle Google-tilille. Googlemapsiin voi tallentaa myös offline-karttoja, mutta tämä ominaisuus on melko huonosti toteutettu ja suositeltavaa on käyttää jotain muuta offline-karttasovellusta kunnes Google kehittää toiminnallisuudesta paremman.

 

Bonus: Pokemon Go (Android, iPhone)

Tiedetään, Pokemon Go on niin 2016 ja kuka sitä muuten enää edes pelaa? Ne, joille peli on tuntematon, lyhyesti kyseessä on kevyellä lisätyllä todellisuudella tehostettu peli, jossa pelaajan hahmo liikkuu sovelluksen ollessa auki gps-koordinaattien avulla modatulla karttapohjalla Pokemonien eli eläintenkaltaisten otusten maailmassa.

Pelissä saalistetaan Pokemoneja, kerätään erilaisia hyödykkeitä sekä taistellaan muiden pelaajien Pokemoneja vastaan. Olennaista pelissä on poimia esineitä Poke Stopeilta ja taistella Gymeillä. Kumpiakin, ja erityisesti Gymejä, löytyy yleensä jollain tavalla merkittävistä tai kiinnostavista paikoista. Tällöin Pokemon Go:ta pelatessa voi olla todella mielenkiintoista “suunnistaa” uudessa kaupungissa, sillä sen avulla voi löytää muuten huomaamatta jääneitä paikkoja. Myös omasta kotikaupungista voi oppia paljon uutta!    

 

 

Kirjoittaja: Johanna Marjamäki

Entinen ja vähän nykyinenkin reppureissaaja ja teknologiaspeksaaja