Eläinten ja elämän ääniä

Millaisia ovat Annapurnan rinteillä kohdatut eläimet? Kylissä ja poluilla tulee vastaan muulilaumoja, jotka huoltavat väsymättä vuorenrinteillä nököttäviä kyliä. Vesipuhvelit taas kulkevat vuorten rinteitä nollat taulussa välittämättä juuri mistään ja kenestäkään.

Uusimmassa Jakit karkaa -podcastissa analysoidaan kohdattuja eläimiä ja matkan varrelle sattuneita kyliä sekä selostetaan vesipuhvelien tiesulun jännittäväksi muuttunut ohitus. Eläimistä päästään sujuvasti reikävessan ja länsivessan vertailuun sekä huljukupin käyttötarkoitukseen.

Asiaa on tuhdisti. Kaikkia merkittäviä eläimiä ei edes mainita podcastissa: matkan varrella meitä saattoivat monet vuorilla elävät villit mutta ihmisille kiltit kulkukoirat. Myös kauniit, silkkikarvaiset apinat näyttäytyivät muutaman kerran polkuja taivaltaville vaellusryhmillemme.

Kuuntele podcast-jakso täältä: https://soundcloud.com/jakitkarkaa/elaincast