Matka

Noin 30 vaeltajaa ja aikuista lähtee Suomen Partiolaisten leirimatkalle Nepaliin loka-marraskuussa 2018. Matkalla tutustutaan Nepalin kulttuuriin, partioon ja kehitysyhteistyöhön sekä vaelletaan Himalajan vuoristossa.

Partiomatka Nepaliin sopii vaikka ensimmäiseksi vuoristovaellus- ja kehitysmaamatkaksi. Osallistujat pääsevät kehittämään taitojaan ennakkotapaamisissa, matkan aikana Nepalissa ja sen jälkeen. Partiolaiset ovat seikkailleet Nepalissa myös vuonna 2010 ja 2013.

Matkan ajankohta on loka-marraskuu, joka on kevään ohella toinen sopiva vaellusajankohta Nepalissa. Matka ajoittuu 15.10. – 25.11.2018 välille ja kestää noin neljä viikkoa. Matkan lisäksi ryhmällä on kolme yhteistä ennakkotapaamista Suomessa

  • Kick-off 10.-11.2.2018
  • Starttivaellus 6.-8.4.2018
  • Lähtölaskenta elo-syyskuu 2018

Vaelluksella noustaan ylävuoristo-olosuhteisiin ja sen kesto on n. 10-14 päivää. Vaelluksen lisäksi matkalla tutustutaan Nepalin kulttuuriin mm. Kathmandussa sekä Nepalin partiotoimintaan. Keskeinen osa matkaa on myös kehitysyhteystyöllä. Nepal on Suomen ja Partiolaisten sekä muiden järjestöjen pitkäaikainen kumppanimaa.

Matkalle osallistuvan ryhmän koko on rajattu ja osallistujat valitaan hakemusten perusteella syksyllä 2017. Haku matkalle on päättynyt.

Osallistumismaksu:

Projektin osallistumismaksu on 2700 euroa.

Osallistumismaksu maksetaan kolmessa erässä, joista ensimmäinen erääntyy 22.1.2018.

  • I erä: 700 euroa (22.1.2018)
  • II erä: 1000 euroa (15.5.2018)
  • III erä: 1000 euroa (15.8.2018)

Osallistumismaksu sisältää lennot Helsinki-Kathmandu-Helsinki, kuljetukset, majoituksen ja ruokailut Nepalissa, Nepalin viisumin, vaelluksen, muun yhteisen ohjelman, yhteiset varusteet sekä ennakkotapaamiset. Matkat ennakkotapaamisiin ovat omakustanteisia.

Osallistumismaksu ei sisällä vakuutuksia ja rokotuksia. Jokainen osallistuja hankkii matkavakuutuksen, joka kattaa myös vaeltamisen vuoristossa ja evakuoinnin.

Suomen kansalaiset saavat Nepalin 30 päivän turistiviisumin rajalta maahan saapuessa, ja tämän hinta on sisällytetty osallistumismaksuun. Kukin osallistuja vastaa kuitenkin itse viisumin saamisen edellytyksistä ja maahan pääsystään, kuten passin voimassaoloajasta. Mahdolliset muiden maiden viisumit eivät sisälly osallistumismaksuun, ja näiden tarve selviää vasta lentojen varaamisen yhteydessä.

Osallistujat maksavat projektin todelliset kustannukset. Projektin ylijäämästä palautetaan ja alijäämästä peritään se osa, joka ylittää osallistujaa kohden 50 €n rajan lisättynä mahdollisilla ylimääräisillä hallinnon kuluilla.

Kysyttävää?

Ota rohkeasti yhteyttä matkanjohtajiin:
Veli-Matti (veli-matti.kunnari@partio.fi)
Mia (mia.fast@partio.fi)

Nepal 2018 löytyy myös Facebookista ja Instagramista.