UKK

Hakeminen

K: Kuka voi hakea matkalle?
V: Kaikki yli 18-vuotiaat Suomen Partiolaisten jäsenet.

K: Millä perusteella osallistujat valitaan.
V: Koska kyseessä ei ole aivan tavallinen leirimatka, kyselemme hieman tarkemmin henkisestä ja fyysisestä kunnostasi. Älä anna tämän kuitenkaan estää hakemasta, sillä myös motivaatiolla on suuri painoarvo. Partiotaustasta ja vaelluskokemuksesta on etua, mutta matkalla kyllä selviää vaikka vuoria ei olisi vielä valloittanutkaan.

K: Haemme kaverini kanssa molemmat reissuun. Jos toinen ei tule valituksi, voiko toinen perua matkansa?
V: Hakeminen ei vielä sido osallistujia. Mikäli tulet valituksi, mutta haluatkin perua reissun, ilmoita meille niin tarjoamme paikkaa jollekin toiselle. Sitova ilmoittautuminen tehdään vasta osallistujavalinnan jälkeen.

 

Matka yleisesti

K: Voinko saapua Nepaliin omatoimisesti?
V: Matka alkaa ja päättyy Helsinki-Vantaalta ja kaikki osallistujat matkustavat lähtökohtaisesti ryhmän mukana.

K: Mitä ennakkotapaamisissa tehdään? Miksi niihin osallistuminen on tärkeää?
V: Ennakkotapaamisissa käydään läpi Nepaliin ja vaellukseen liittyviä asioita, jotka auttavat sinua valmistautumisessa. Paikalla on mm. Nepalissa jo vaeltaneita partiolaisia, jotka voivat vastata niihin hankalimpiinkin kysymyksiin ja joiden tarinat varmasti nostavat reissukuumeen ihan uusiin sfääreihin. Ennakkotapaamisissa hitsaamme myös matkalle lähtijöiden porukkaa yhteen, sillä kuukausi Nepalissa sujuu varmasti mukavammin jo tutuksi tulleiden ihmisten kanssa.

K: Millaisen vakuutuksen tarvitsen?
V: Vakuutus hankitaan kunkin oman vakuutusyhtiön kautta. Matkavakuutuksen tulee kattaa helikopterievakuointi vuoristo-oloista myös vuoristotaudin oireissa. Vakuutuksesta osallistujat saavat lisää tietoa lähempänä reissua. Vakuutusyhtiöiden käytännöt vaihtelevat näissä suuresti.

K: Mitä muuta reissussa tehdään kuin vaelletaan?
V: Nepal 2018 on paljon muutakin kuin vain vuoristovaellus. Matkalla tehdään yhteistyötä Nepalin partiolaisten kanssa ja nautitaan Nepalista myös muilla tavoin kuin vaeltamalla. Osallistujat pääsevät myös vaikuttamaan siihen, millä tavoin muuta ohjelmaa toteutetaan.

 

Vaellus

K: Kuinka paljon vaelluksella kannetaan tavaraa itse?
V: Ryhmällä on mukana kantajia, jotka kantavat ainakin yhteiset varusteet. Omassa repussa on lähinnä päivän aikana tarvittavia vaihtovaatteita ja varusteita. Päivätavaroista ja juomavedestä tulee yleensä noin kymmenen kilon reppu.

K: Miten vaelluksella majoitutaan?
V: Vaelluksella majoitutaan joko teltoissa tai vuoristomajoissa. Hyvän makuupussin tarvitsee molemmissa.

K: Millaista vaellusmaasto on?
V: Maasto vaihtelee korkeuden mukaan. Lähtökorkeudesta vaelluksemme maksimikorkeuteen on noin 2000-3000 metriä nousua, johon mahtuu sekä vehreää vihreää että kivistä ja kylmempää ympäristöä.

K: Matkaan on vielä aikaa. Kuinka voin jo valmistautua reissulle?
V: Kunnon kohottaminen ei mene varmasti hukkaan. Kun olosuhteet ovat kotimaata haastavammat, vähän petratun peruskunnon kanssa on aina helpompaa.

K: Mitä tarvitsen mukaan?
V: Tarkka varusteluettelo selviää lähempänä matkaa, mutta vaellukselle et lähtökohtaisesti tarvitse muuta kuin luotettaviksi havaitut perusretkeilyvälineet, kuten vaelluskengät, makuupussi, riittävä vaatetus jne. Etenkin vaelluskenkien sisäänajo on syytä aloittaa hyvissä ajoin.

K: Missä vaelletaan?
V: Vaellusaluetta ei ole vielä päätetty. Vaihtoehtona on useita meille sopivia reittejä eri alueilla, ja johtajisto valitsee niistä sopivimman mm. logistiikan kannalta. Ei hätää; meni Nepalissa minne vain, maisemat on huikeita!